Valkenburgse oorlogsgeschiedenis

vanaf

€47.75 p.p.

Programmaoverzicht

Ga terug in de tijd en bezoek de ondergrondse schuilplaatsen van Valkenburg, waar de lokale inwoners meerdere malen hun heil zochten in het donker. Compleet met diner.

Ga terug in de tijd en bezoek de ondergrondse schuilplaatsen van Valkenburg. Van een atoomschuilkelder uit de Koude Oorlog, een schuilgebied uit de Tweede Wereldoorlog en een schuilkapel uit de tijd van de Franse Revolutie: de Valkenburgers zochten meerdere malen hun heil in het donker.

Lange tijd wisten zelfs de inwoners van Valkenburg niet meer dat er in de gemeentegrot een atoomschuilkelder lag. Sinds 2014 is deze immense ruimte opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je meer te weten over deze ondergrondse stad, waar in theorie heel Valkenburg had moeten kunnen schuilen. Maar of alle berekeningen klopten? Je komt er achter in deze twee uur durende rondleiding.

Na de atoomkelder vervolg je de route richting de schuilplekken die in gebruik waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oude verhalen van Valkenburgers komen tot leven en scheppen een bijzonder beeld van een verschrikkelijke tijd. We sluiten af in een oude kapel uit de 18de eeuw, waar een pastoor meerdere jaren in het geheim leefde om geloofsvervolging te voorkomen. Bij grotere groepen wordt de kapel in subgroepjes bezocht, om schade aan dit unieke erfgoed te voorkomen. Samengevat een unieke kijk op ondergronds Valkenburg.

Na afloop van de tour door de grotten wandelen jullie door centrum Valkenburg naar de dinerlocatie. Hier kunnen jullie genieten van een heerlijk driegangendiner boordevol Limburgse streekgerechten.

Inbegrepen in dit arrangement

  • Toegang tot de grotten
  • Ervaren gids
  • 3-gangen diner met keuzeoptie
  • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding

Voorbeeld arrangement

14.00 uur
Aankomst in Valkenburg
14.30 uur
Start rondleiding
16.30 uur
Vrije tijd en wandeling naar het restaurant
18.00 uur
Start diner
20.00 uur
Einde programma

Belangrijke informatie

Controleer beschikbaarheid

Vul onderstaande gegevens in om een aanvraag te plaatsen voor dit programma.

Hulp nodig?

Ervaringen van anderen

Beoordeeld met uitstekend op TripAdvisor en Facebook

Meer informatie ontvangen

Meer informatie ontvangen over dit arrangement en de andere mogelijkheden? Wij sturen graag vrijblijvend meer informatie toe.

Bel mij terug

De mogelijkheden persoonlijk doorspreken op een later tijdstip? Wij nemen vrijblijvend contact met je op.

LAat ons weten hoe jullie ideale uitje uitziet!

Vul je gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op om het perfecte uitje te regelen!

Je contactgegevens zullen enkel gebruikt worden voor antwoord op dit contactformulier, niet voor reclame.