Survival programma in de grotten

vanaf

€60.00 p.p.

Programmaoverzicht

Een spannende, uitdagende tocht rondom het thema hoogte die zich afspeelt in en rondom de kasteelruïne en het doolhof van vluchtgangen eronder. Stimuleren en grenzen verleggen staat centraal tijdens deze tocht.

Een voor een hijsen we ons in onze klimgordels. De helmen gaan op en daarna verdwijnen we achter elkaar de donkere gangen  in van de kasteelruïne. In het licht van de lampen geeft een mystieke onderaardse wereld zich aan ons bloot. De vluchtgangen uitgehouwen in mergel doen bijna magisch aan. Zoiets heb ik nog nooit gezien! We zekeren onszelf aan de staaldraden en dan gaat de lol beginnen. We klauteren door smalle gangetjes, klimmen omhoog via steile laddertjes en ‘seilen ab’ naar de volgende uitdaging. Dit is zo’n enorme kick. De adrenaline giert door m’n lijf!’.

Het is een spannende, uitdagende tocht rondom het thema hoogte die zich afspeelt in om de kasteelruïne en het doolhof van vluchtgangen. In deze vluchtgangen zult u enkele obstakels moeten overwinnen. Stimuleren en grenzen verleggen staat centraal bij de klimwand en de vroegere waterput waar u uitgedaagd wordt om een abseil naar beneden te maken.

WAT GA JE BELEVEN

  • Kruip door sluipdoor: Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de kasteelruine. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.
  • Klimwand: Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij jou past. De klimroutes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden zodat er altijd voor iedereen iets bij is.
  • Abseilen: Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 30 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen. Een unieke ervaring in de Limburgse grotten!

Na afloop van het surivalprogramma is het tijd voor een luchtiger onderdeel van het programma. Jullie stappen in de kabelbaan die jullie naar de 70 meter hoger gelegen top van de heuvel brengt. Op de helling naar boven toe heb je ze al zien liggen.. twee enorme rodelbanen. Stap in de bobslee en glij de berg naar beneden via de twee rodelbanen van 325 en 375 meter lang.

Inbegrepen in dit arrangement

  • Toegang tot de grotten
  • Ervaren en gecertificeerde gids en begeleider
  • Benodigheden voor het survival parcour
  • Kabelbaan rit retour
  • 2 ritten rodelen per persoon
  • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding

Voorbeeld arrangement

11.00 uur
Aankomst in Valkenburg
11.30 uur
Start survivallen in de grotten
13.30 uur
Met de kabelbaan naar de top van de heuvel
14.00 uur
2 ritten rodelen
15.00 uur
Einde programma

Belangrijke informatie

Controleer beschikbaarheid

Vul onderstaande gegevens in om een aanvraag te plaatsen voor dit programma.

Hulp nodig?

Ervaringen van anderen

Beoordeeld met uitstekend op TripAdvisor en Facebook

Meer informatie ontvangen

Meer informatie ontvangen over dit arrangement en de andere mogelijkheden? Wij sturen graag vrijblijvend meer informatie toe.

Bel mij terug

De mogelijkheden persoonlijk doorspreken op een later tijdstip? Wij nemen vrijblijvend contact met je op.

LAat ons weten hoe jullie ideale uitje uitziet!

Vul je gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op om het perfecte uitje te regelen!

Je contactgegevens zullen enkel gebruikt worden voor antwoord op dit contactformulier, niet voor reclame.