Het ultieme survival programma

vanaf

€249.00 p.p.

Programmaoverzicht

Een uniek programma in Zuid-Limburg. Ga mountainbiken door de grotten, op jeepsafari door de Limburgse heuvels, maak een tocht in een oude Amerikaanse legertruck en wordt tot slot met een helikopter afgeleverd op de laaste locatie.

Een dag gevuld met heerlijk eten en vooral avontuur!
Jullie starten de dag met een rijkelijke lunch in het centrum van Valkenburg. Na de lunch wordt jullie gezelschap verdeeld in twee groepen en naar de activiteiten gebracht met een bus. Een groep gaat starten met een mountainbike tocht door het grootste ondergrondse gangenstelsel van Zuid-Limburg. De andere groep start met een jeepsafari door het Heuvelland.

Mountainbiken door de grotten
“We maken onze helmen stevig vast en controleren voor de laatste keer onze verlichting. Een voor een verdwijnen we op onze mountainbikes het donkere gat in, achter onze gids aan. We profiteren nog heel even van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint zoiets? Toch is het extreem cool. Het enige wat we nog horen is het gezoem van onze cardanfietsen. Inderdaad, geen kettingen. Langzaam wennen mijn ogen aan het donker. In het schijnsel van de fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. We fietsen langs gestapelde mergelblokken, wandtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep … BUKKEN!”

Een fietstocht van 8 à 10 kilometer voert je door het immense gangenstelsel van de mysterieuze Sibbergroeve, het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Volg de ervaren gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze actieve ontdekkingstocht. Je fietst op een speciale grotbike, een mountainbike zonder ketting die aangepast is voor het gebruik in de grotten. De snelheid van het grotbiken wordt aangepast aan de langzaamste fietser in de groep. Houdt er rekening mee dat jullie een lange wenteltrap moeten afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan het programma.

Jeepsafari
Tijdens de rit met onze Suzuki Samurai wordt je kennis op de proef gesteld en is teamgeest van groot belang. Je verkent niet alleen de traditionele Limburgse dorpjes en bouwwerken, maar rijdt door de diepste Limburgse “mergeljungle”, via onverharde en holle wegen en het Plateau van Margraten weer terug naar het eindpunt in Valkenburg. Belangrijk is: “Wie brengt zijn teamgenoten weer veilig en op tijd terug”?

Via kompas, vragen en opdrachten kruist je door het heuvelland en wordt tijdens de rit al gauw duidelijk wie een betere “driver” en wie de betere “controller” is. Wie weet als eerste de eindstreep te bereiken en overleeft de Limburgse jungle?

Helikopterdropping
Na de eerste activiteitenronde is het tijd voor het letterlijke hoogtepunt van de middag. Een helikoptervlucht waarbij het unieke Limburgse landschap nog beter zichtbaar wordt. De bus brengt jullie naar de startlocatie van de vlucht. Met 4 personen per vlucht zal iedereen ongeveer een vlucht van 6 minuten maken. Vervolgens start de volgende activiteitenronde waar iedereen met de bus naartoe wordt gebracht.

Samengevat een uniek programma waarbij jullie Zuid-Limburg ondergronds, bovengronds en vanuit de lucht gaan ontdekken!

Uiteraard is het programma naar wens aan te passen of uit te breiden.

Inbegrepen in dit arrangement

  • Complete lunch in het centrum
  • Mountainbiken in de grotten (1,5 uur)
  • Transfer met bus
  • Helikoptervlucht (6 min.)
  • Per team een ervaren begeleider
  • Jeepsafari (2 uur)
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding gedurende het boekingstraject

Voorbeeld arrangement

12.00 uur
Aankomst in Valkenburg en lunch als ontvangst
13.30 uur
Activiteitenronde 1 | aansluitend helikoptervlucht
15.30 uur
Activiteitenronde 2
17.30 uur
Einde programma

Belangrijke informatie

Controleer beschikbaarheid

Vul onderstaande gegevens in om een aanvraag te plaatsen voor dit programma.

Hulp nodig?

Ervaringen van anderen

Beoordeeld met uitstekend op TripAdvisor en Facebook

Meer informatie ontvangen

Meer informatie ontvangen over dit arrangement en de andere mogelijkheden? Wij sturen graag vrijblijvend meer informatie toe.

Bel mij terug

De mogelijkheden persoonlijk doorspreken op een later tijdstip? Wij nemen vrijblijvend contact met je op.

LAat ons weten hoe jullie ideale uitje uitziet!

Vul je gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op om het perfecte uitje te regelen!

Je contactgegevens zullen enkel gebruikt worden voor antwoord op dit contactformulier, niet voor reclame.