Leer zelf Limburgse Vlaai maken onder begeleiding van een echt Bakkers-Echtpaar! Bakker Roel heeft, samen met zijn vrouw Cathelijne, jarenlang een eigen bakkerij in Midden-Limburg gerund. Na het schrijven van het boek VLAAI over de Limburgse Vlaai, geven ze nu samen workshops in Valkenburg. De te bakken Vlaai voldoet uiteraard aan de Beschermde Geografische Aanduiding en is dus een échte Limburgse Vlaai!
Jullie starten de workshop met een kopje koffie of thee met iets lekkers, daarna gaan jullie aan de slag! Er zijn 2 mogelijkheden, een workshop van 1,5 uur en 2,5 uur. Bij de workshop van 1,5 uur, gaan jullie de vlaai helemaal zelf maken, maar het bakproces aan de bakker over laten. De vlaaien kunnen dan op een later tijdstip opgehaald worden of in overleg gebracht worden. Bij de workshop van 2,5 uur halen jullie de zelfgemaakte Vlaai uit de oven.
In deze workshops leren jullie:
- het maken van een rijk gistdeeg.
- het bereiden van de vruchtenvulling.
- het uitrollen en fonceren van het deeg.
- het afwerken van de vlaai met verschillende traditionele "deksels" en "rasters"
- het afbakken en lossen van de vlaai, altijd onder begeleiding. (bij workshop van 2,5 uur.)