Leer tijdens deze unieke workshop vlaaien bakken in Valkenburg hoe je zelf een authentieke Limburgse vlaai maakt, onder begeleiding van een echt bakkers-echtpaar! Bakker Roel en zijn vrouw Cathelijne runden jarenlang een eigen bakkerij in Midden-Limburg. Na het succes van hun boek VLAAI over de traditionele Limburgse vlaai, delen zij nu hun kennis en passie in deze gezellige bakworkshop in Zuid-Limburg.
De vlaai die jullie bakken voldoet uiteraard aan de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) en is dus gegarandeerd een échte Limburgse vlaai.
Jullie starten de workshop met koffie of thee en iets lekkers, waarna jullie zelf aan de slag gaan. In de pauze – vaak het moment dat de vlaai in de oven staat – krijgen jullie een kleine hartige snack. Tussendoor is er altijd gelegenheid voor een drankje. Alles is inbegrepen in de prijs van de workshop. Aan het einde halen jullie trots jullie zelfgemaakte vlaai uit de oven!
het maken van een rijk gistdeeg
het bereiden van de traditionele vruchtenvulling
het uitrollen en fonceren van het deeg
het afwerken met verschillende deksels en rasters
het afbakken en lossen van de vlaai – altijd onder begeleiding
Willen jullie de workshop uitbreiden tot een compleet culinair uitje in Valkenburg? Voorafgaand of na afloop (of tijdens de pauze) is een uitgebreide bakkerslunch bij te boeken vanaf 8 personen. Deze bestaat uit:
versgebakken brood
diverse belegsoorten en salades
huisgemaakte soep
gehaktballetjes in tomatensaus
zoete kwarkbroodjes
koffie, thee, frisdrank en vers fruit
De lunch wordt in buffetvorm geserveerd en maakt jullie dagje uit in Zuid-Limburg helemaal compleet.
Neem contact op met onze eventplanners. We helpen u graag om een onvergetelijk event in Valkenburg te plannen.